Járgány

Az univerziális jármű nyilvántartás

Márc 17

A fékfolyadék csere elmulasztása balesetveszélyes lehet?

A fékfolyadék csere elmulasztása balesetveszélyes lehet?

Fékezés során a fékfolyadék a közvetítő a pedál, és a fékeket működtető dugattyúk között. Amikor fékezünk, a fékben a fékbetét nekinyomódik a tárcsának, vagy dobnak, és nagy hő keletkezik, a mozgási energiánk átalakul hővé, és ez a hő akár felforralhatja a fékfolyadékot is. Ilyen hosszantartó, intenzív fékezéskor tapasztalható, hogy "beesik" a fékpedál, miért?

A fékfolyadék felforrhat, benne légbuborékok keletkeznek, és ez okozhatja a pedál beesését.

Egy új fékfolyadék forráspontja általában 250-270 °C körül van, azonban a használat során nedvesség megkötődés hatására a forráspontja 2-3 év alatt visszaeshet kb. 170-180 °C-ra, hosszabb idő után - már mintha vizet használnánk - 110-120 °C is lehet.

A legtöbb szerviz nem említi a fékfolyadék csere fontosságát, noha ennek teljes költsége is elenyésző a lehetséges kárhoz képest.

A fékfolyadékot nem elegendő csupán a tartályban kicserélni, hiszen a folyadék jelentős része a kerekeknél van.

Mikor kell kuplungot javítani, vagy cserélni?

Általában a kuplunggal van a baj, ha az alábbiak történnek: Az autó sebességbe rakva nem, vagy csak nagyon lassan indul el, noha a motor megy rendesen. Az autó emelkedőre nagyon nehezen megy fel, csak a motor pörög gyorsan Nem, vagy c...

2014-03-18

A fékfolyadék csere elmulasztása balesetveszélyes lehet?

A fékfolyadék csere elmulasztása balesetveszélyes lehet? Fékezés során a fékfolyadék a közvetítő a pedál, és a fékeket működtető dugattyúk között. Amikor fékezünk, a fékben a fékbetét nekinyomódik a tárcsának, vagy dobna...

2014-03-17

.